Передплата 2024 ВЗ

У США збираються обговорити нові санкції проти Росії

  • 05.12.2019, 10:12
  • 561

Найбільш відчутною для Росії може стати пропозиція запровадити санкції щодо нафти й газу РФ

Сенатори США 11 грудня голосуватимуть щодо законопроекту «Акт про захист американської безпеки від російської агресії» (DASKA).

Про це 4 грудня повідомив представник комітету, передає Радіо Свобода. Законопроект передбачає, зокрема, впровадження нових санкцій проти Росії за втручання Кремля в американські вибори та агресію в Україні.

Цього разу санкції стосуватимуться російських банків, причетних до втручання у вибори США та інших держав, кібекомпаній та державних позик Росії. Крім того, під санкції потраплять громадяни Росії й організації, що займаються незаконною діяльністю за «прямим або непрямим дорученням Володимира Путіна».

Зазначається, що найбільш відчутною для Росії може стати пропозиція запровадити санкції щодо нафти й газу РФ, об’єктами яких можуть стати іноземні постачальники обладнання, технологій, послуг і кредитори російського енергетичного сектору.

Санкції також передбачені проти російських громадян, причетних до захоплення українських моряків у Керченській протоці та російських військовослужбовців.

Схожі новини