Передплата 2024 «Добра кухня»

У французьких Альпах знайшли базу російських шпигунів

  • 05.12.2019, 09:57
  • 738

15 російських шпигунів протягом років використовували французькі Альпи як свою базу для проведення операцій по всій Європі.

Як повідомляє «Європейська правда», про це пише французька газета «Le Monde».

Видання повідомило, що агенти, які базувалися у департаменті Верхня Савойя на сході Франції, належали до елітного підрозділу російської військової розвідувальної служби ГРУ. Саме цей підрозділ несе відповідальність за вбивства на замовлення і саботаж, які відбувалися в Європі між 2014 і 2018 роками.

Один зі шпигунів, що належить до цього підрозділу, був причетний до спроби замаху на колишнього російського подвійного агента Сергєя Скрипаля і його доньку Юлію.

Як пише газета, список російських шпигунів вдалося скласти після того, як британські, французькі та швейцарські спецслужби розпочали «полювання» на російських агентів весною 2018 року.

Західні спецслужби з’ясували, що агенти ГРУ приїхали з Лондона, Москви, Іспанії та Швейцарії і всі проживали у Франції деякий період. Ці люди регулярно зупинялись в одному і тому ж районі — Верхній Савойї у таких містах, як Аннмасс, Ев'ян та Шамоні, а також у більш ізольованих містах.

До цього вони також зупинялися у Руассі, Ліоні та Ніцці, Каннах і чимало разів у Женеві. Вони орендували автомобілі, якими прямували до Верхньої Савойї.

Схожі новини