Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеркаль розповіла, що помічник Зеленського Єрмак рекомендував їй "припинила медіаактивність"

  • 04.12.2019, 08:57
  • 591

Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль розповіла, що на початку вересня помічник президента Андрій Єрмак, який відповідає за міжнародний напрям, рекомендував їй "припинити медіаактивність"

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на інтерв’ю Зеркаль на «Радіо НВ»

«Ми говорили з приводу останніх моїх інтерв’ю. І він (Єрмак — УП) наполегливо рекомендував припинити мою медіаактивність. Це стосувалось загального підходу.

І я потім більше двох місяців не коментувала, оскільки ми ще обговорювали, що необхідно якось коментувати в дусі і руслі тому, як вони (Офіс президента — УП) бачать розвиток подій. Я не отримувала жодних настанов до того, як я маю коментувати, і я уникала будь-яких коментарів.

Якщо ви подивитесь на записи моїх статей, коментарів, то ви побачите, що з вересня до перемоги в Гаазі, я не дала жодного інтерв’ю, я не прокоментувала жодної події і не вийшов жодний пост."

Прохання помічника президента не стосувалось конкретних питань, а було загальним та охоплювало всі можливі теми, на які б Зеркаль як заступниця міністра могла давати коментарі.

Зеркаль пояснила, що вона дослухалась до рекомендації Єрмака, оскільки їй було «важливо завершити всі справи і не створювати додаткової напруги».

За її словами, логіка цього прохання можливо полягала в тому, що вона не є частиною команди, яка приймає рішення, тож її коментарі могли б «зашкодити процесам, якими опікується Офіс президента і президент».

Схожі новини