Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині знахабніли скажені лисиці

Перший випадок стався у Львові, коли хвора на сказ лисиця забрела на подвір’я житлового будинку на вулиці Прогулковій, що біля Шевченківського гаю

«Собака, який був на подвір’ї, задушив тварину. Господар привіз її до лабораторії. З’ясувалося, що в неї сказ», — розповів начальник Львівської міської державної лікарні ветеринарної медицини Орест Крук. Він також повідомив, що це вже третій випадок сказу серед тварин у Львові цього року.

Собака, що задушив лисицю, за словами Ореста Крука, мав протерміноване щеплення від сказу, тому його відразу вакцинували. У зв’язку з появою хворих лисів у Личаківському районі ветеринари безкоштовно вакцинуватимуть собак від сказу, бо невідомо, з ким контактувала хвора лисиця раніше.

Однак не лише у місті бігають скажені лисиці. На обійсті у с. Великі Підліски Кам’янка-Бузького району стався схожий випадок — пес загриз хворого на сказ лиса. У селі запровадили карантинні обмеження. Про це розпорядилася місцева Кам'янка-Бузька райдержадміністрація.

Як розповів начальник Кам’янка-Бузького районного управління Г У Держпродспоживслужби у Львівській області Володимир Комар, загрозливими зонами визначено також села Дідилів, Хренів, селище Новий Яричів з прилеглими до них польовими та лісовими масивами, угіддями, пасовищами та урочищами.

А у самих Великих Підлісках до 6 грудня в селі мають провести подвірний облік собак та котів. Підозрілих у зараженні на сказ тварин будуть вакциновувати антирабічною вакциною та утримувати пiд наглядом впродовж 60 днiв.

Місцеві мисливці отримали дозвіл відстрілювати лисиць у загрозливій зоні, аби зменшити їх чисельність.

Схожі новини