Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тесть Зеленського працює помічником "слуги народу" Бондаренка

  • 03.12.2019, 17:17
  • 733

Батько Олени Зеленської Володимир Кияшко працює помічником нардепа від "Слуги народу" Олега Бондаренка і опікується темою переробки промислових відходів на дорожнє покриття

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Громадський рух «Чесно»

«Для мене Володимир Кияшко — це не батько першої леді. Для мене він у першу чергу фахівець із питань промислової екології та забруднення довкілля, і саме цим він у мене займається як помічник. Він допомагає мені в місті Кривий Ріг, фактично він є моїм представником».

Кияшко є помічником Бондаренка на громадських засадах. За словами нардепа, Кияшко — не професійний еколог, але він спеціалізується на темі промислових відходів.

Бондаренко додав, що з батьком Олени Зеленської він познайомився після парламентських виборів і входження до Верховної Ради. Тоді Кияшко начебто підійшов до «слуги народу» разом з іншими помічниками та запропонував свою допомогу як помічника-консультанта.

Наразі тесть президента працює над темою очищення України від промислових відходів, які утворюються внаслідок видобування руди в шахтах, а також шламових відвалів на «Криворіжсталі», «Запоріжсталі» та інших промислових підприємствах. Зокрема, вивчає їх можливу переробку на дорожнє покриття.

Кияшко є кандидатом технічних наук, доцентом кафедри «Будівельні конструкції та споруди» Київського інституту залізничного транспорту, викладає дисципліну «Будівельні конструкції та будівлі на транспорті».

За даними системи YouControl, раніше тесть президента був керівником ТОВ «Криворіжмонолітбуд» і ТОВ «Техноімпульс», які виробляють будівельні металеві конструкції та бетонні розчини.

За законом про статус народного депутата, кожен парламентар може мати до 31 помічника-консультанта. Вони можуть допомагати нардепам на громадських засадах або працювати за трудовим договором, отримуючи зарплату з держбюджету.

У 2019 році загальний фонд виплат для оплачуваних помічників депутата становить близько 48 тисяч гривень на місяць.