Передплата 2024 «Добра кухня»

"Є багато стадій між членством в Альянсі і "нічим", - генсек НАТО про Україну

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Україна та Грузія мають прямувати до членства в Альянсі, але також цінувати "проміжні стадії".

Про це він заявив на конференції NATO Engages, яка проходить на передодні зустрічі лідерів Альянсу, — повідомляє «Європейська правда».

Коментуючи перспективи подальших відносин з Альянсом, генсек наголосив, що рішення про членство України лишається незмінним.

«НАТО вирішив на саміті в Бухаресті в 2008 році що Україна та Грузія будуть членами НАТО. Це рішення лишається чинним, хоча і не встановлено чіткого таймлайну щодо вступу. Зараз наше завдання, знайти як допомогти Україні та Грузії просуватися до вступу», — заявив він.

Генсек наголосив, що існують проміжні етапи співпраці з Альянсом, які Київ та Тбілісі також мають цінувати: «Є багато між повним „членством“ і „нічим“. І тому важливо проводити реформи»

Столтенберг вважає, що співпраця навіть без визначених часових перспектив важливою. «Це добре для України і добре для НАТО. Зокрема — зважаючи на те, що Грузія бере участь у нашій місії в Афганістані», — пояснив він.

Схожі новини