Передплата 2024 ВЗ

"Ми хочемо, щоб Росія залишила Україну", - Пристайко у Лондоні заговорив про Ruxit

  • 03.12.2019, 12:57
  • 724

Пристайко візьме участь у конференції NATO Engages, яка проходитиме паралельно із зустріччю лідерів Альянсу в Лондоні

Глава МЗС України Вадим Пристайко під час переговорів на полях зустрічі лідерів країн НАТО в Лондоні сподівається на допомогу союзників у врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як повідомляє «Європейська правда», про це він заявив в інтерв’ю телеканалу Sky News у Лондоні.

«Я навіть вигадав слово — Ruxit. Це не має відношення до Brexit. Ми хочемо, щоб Росія залишила Україну. Цього ми намагаємося досягти. А чи допоможуть нам зустрічі тут, ми подивимося, сподіваємося на це», — сказав Пристайко.

Він зазначив, що президент Володимир Зеленський не приїхав у Лондон, оскільки формат зустрічі лідерів не передбачає запрошення країн-партнерів. «

Ми не запрошені, тому що ми поки не є членами НАТО. Хочу нагадати, що ми загалом намагаємося стати частиною НАТО багато років, і попри те, що у нас іде війна, ми зберігаємо цей курс. Про це я хочу нагадати лідерам", — сказав міністр.

Пристайко візьме участь у конференції NATO Engages, яка проходитиме паралельно із зустріччю лідерів Альянсу в Лондоні 3 грудня, попри попереднє рішення МЗС цього не робити.

Він має взяти участь у панелі за назвою «Від Балтійського до Чорного моря: безпека передової НАТО» разом з міністрами оборони Естонії й Литви, а також грузинським міністром закордонних справ.

Схожі новини