Передплата 2024 «Добра кухня»

«Європейська Солідарність» вимагає розглянути у вівторок проєкт заяви про отримання ПДЧ у НАТО

  • 02.12.2019, 16:43
  • 500

Фракція "Європейська солідарність" вимагає від керівництва Верховної Ради поставити на розгляд у вівторок проєкт постанови щодо кроків України для набуття членства в НАТО.

Про це повідомляє пресслужба партії.

Послідовна і наполеглива позиція фракції «Європейська Солідарність» змусила команду Зеленського переглянути своє рішення щодо неучасті представників України у грудневому Саміту НАТО в Лондоні. До Лондона терміново відряджений міністр Пристайко. Українська влада має підтвердити курс України на отримання ПДЧ в НАТО, тому Верховна Рада зобов’язана на найближчому пленарному засіданні ухвалити відповідну постанову, ініційовану депутатами від фракції «Європейська Солідарність».

Про це під час погоджувальної ради наголосила народний депутат, співголова фракції Ірина Геращенко.

«В ці дні в Лондоні відбувається захід високого рівня країн -членів НАТО. І завдяки жорсткій критики фракції „Європейська Солідарність“ Міністерство закордонних справ змінило свою позицію і міністр братиме участь в цьому засіданні. У цьому контексті ми вимагаємо від керівництва Верховної Ради вже завтра поставити в порядок денний заяву ВР за реєстраційним номером 2327. Це апеляція до наших партнерів до НАТО щодо надання Україні ПДЧ», — зазначила парламентар.

«Ця заява вже була прийнята одноголосно профільним комітетом і підтримана Міністерством закордонних справ України», — додала вона.

Також Ірина Геращенко наголосила, що партнери України по НАТО не до кінця усвідомлюють той великий внесок, який Україна і наші військові щодня роблять для захисту безпеки континенту.

«Вчора на сході загинуло ще двоє наших військових — альфівців. Це еліта країни… Європа повинна цінувати внесок України, ту дорогу ціну, яку ми платимо за безпеку континенту. Ми маємо право отримати ПДЧ. Але для цього й Україна повинна займати проактивну позицію, а не мовчати», — зауважила політик.

Схожі новини