Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Названо професії, які вибирають українці для заробітку закордоном

  • 02.12.2019, 18:58
  • 817

Українці за кордоном обирають для трудової міграції роботу за спеціальністю, хатню роботу та будівництво.

Такі дані були оприлюднені під час презентації дослідження Міжнародної асоціації з міграції (МОМ) з питань міграції та торгівлі людьми, передає УНН.

«На першому місці, і це дуже добре — це робота за своєю спеціальністю. Тобто, це найменш ризикований і найбільш корисний вид трудової міграції (24% потенційних мігрантів обрали цю бажану сферу роботи). На другому місці хатня робота. Її переважно обирають жінки (17%). На третьому місці будівельні роботи (15%), найчастіше обирають чоловіки», — сказала Інна Волосевич, яка проводила дане дослідження.

Також вона зазначила, що ще серед популярних сфер роботи за кордоном є сільськогосподарські роботи, роботи в готельному бізнесі, низькокваліфікована праця на виробництві, в ресторані, в комунікаційній сфері та в торгівлі.

«І така опція, коли людина згодна на будь-яку роботу. Саме люди, які обирають цей варіант — є найбільш вразливими. Тому що вони готові погодитись на що завгодно. І таких людей серед потенційних мігрантів в Україні 7%», — додала Інна Волосевич.

Схожі новини