Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трамп не прийде на перше судове слухання щодо його імпічменту, - ЗМІ

  • 02.12.2019, 10:34
  • 504

Президент США Дональд Трамп та його адвокати не братимуть участі в першому судовому засіданні щодо імпічменту, яке заплановане на 4 грудня.

Адвокат Трампа Пет Чіполлоне вже повідомив про це голову комітету Палати представників Конгресу США із судових питань Джеррі Надлера, повідомляє Громадське з посиланням на CNN

«Несправедливо очікувати від нас участі в слуханнях, поки свідки ще не призначені, та поки залишається неясним, чи зможе юридичний комітет забезпечити президенту справедливий процес за допомогою проведення додаткових слухань», — заявив захисник глави Білого дому.

Він також нагадав, що 4 грудня у Трампа запланований візит на саміт НАТО в Лондоні.

У США триває скандал щодо ймовірного тиску Трампа на Зеленського. На початку вересня 2019-го інформатор з Білого дому подав скаргу до Конгресу, у якій йшлося, що Трамп під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні 2019-го нібито вимагав розслідування у справі компанії Burisma, у раді директорів якої працював Гантер Байден, син конкурента Трампа на виборах 2020, демократа Джо Байдена.

У Конгресі США почали розслідування щодо можливих спроб Трампа та його адвоката Рудольфа Джуліані тиснути на українську владу. 24 вересня у Палаті представників США запустили процедуру імпічменту Трампу. Трамп визнав, що під час бесіди із Зеленським згадував про Байдена, але запевняє, що не тиснув на президента України.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму липневої розмови Трампа і Зеленського. У ній Трамп просить Зеленського «зробити йому послугу» і «розібратися зі справою», на що Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде «стовідсотково його людиною».
3 листопада почалися публічні слухання свідків у справі про імпічмент Трампа.