Передплата 2024 «Добрий господар»

Міністр культури Бородянський висловився за перейменування УПЦ МП в РПЦ

  • 01.12.2019, 17:58
  • 747

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський висловився за перейменувати УПЦ МП в РПЦ.

В інтерв'ю DT.UA він сказав, що вважає це не перейменуванням, а додаванням одного слова, яке підкреслить приналежність церкви до країни-агресора.

«Держава не повинна заходити на територію церкви, але ми розуміємо, що ми знаходимося в стані гібридної війни, що управління УПЦ МП знаходиться в Москві, це записано в документах, у статутах. І тому ми вважаємо, що позначення, хто є хто — це нормально на даному історичному етапі. І я не розумію, чому здійнявся такий галас з цього приводу. Це не перейменування церкви, це додавання одного слова, яке чітко визначає, яка це церква, тобто належність церкви до країни-агресора — РПЦ», — заявив Бородянський.

Він також підкреслив, що парафіяни повинні розуміти, до якої церкви вони ходять. «Зараз ми перебуваємо у стані війни, і є установа, і її центр управління знаходиться в країні, яка на нас напала. Держава Україна каже: все нормально, ви відокремлені від держави, ми жодним чином не втручаємося у вашу діяльність. Все, чого ми хочемо, — щоб за вашим іменем було видно, що ви російська православна церква. Це вже видно де-факто. Ми тільки хочемо закріпити це де-юре», — зазначив міністр.

Схожі новини