Передплата 2024 ВЗ

Ді Капріо відреагував на звинувачення президента Бразилії в підпалах амазонських лісів

  • 01.12.2019, 14:58
  • 811

Президент Бразилії Жаір Болсонару несподівано звинуватив голлівудського актора і екоактивіста Леонардо Ді Капріо у причетності до виникнення лісових пожеж в Амазонії.

Актор відреагував на звинувачення.

Президент Бразилії раніше заявив, що неурядові організації причетні до виникнення лісових пожеж. Вони нібито сприяють їх виникненню, щоб отримувати фінансову допомогу. Зокрема, від Ді Капріо.

У своєму Instagram Ді Капріо заявив, що не виділяв бразильським неурядовим організаціям жодних коштів, повідомляє УНІАН.

«У цей кризовий для Амазонії час я підтримую жителів Бразилії, які працюють над збереженням природної і культурної спадщини… На кону майбутнє цих незамінних екосистем, і я гордий бути частиною спільнот, які займаються їх захистом. І хоча їх варто підтримувати, але ми не виділяли кошти цільовим організаціям», — відповів Ді Капріо.

Нагадаємо, президент Бразилії Жаір Болсонару заявив, що голлівудський актор Леонардо ді Капріо фінансує некомерційні організації (НКО), які «підпалюють амазонські ліси». «Леонардо ді Капріо — крутий хлопець, так? Дає гроші на підпал Амазонії», — цитує Estadao слова президента.

Видання зазначає, що Болсонару не надав жодних доказів своїх слів. Висловлювання Болсонару можуть бути пов'язані зі справою проти чотирьох волонтерів добровільної пожежної бригади з штату Пара. Поліція припускає, що вони підпалюють ліс, щоб робити фотографії пожежі та отримувати фінансування від Всесвітнього фонду дикої природи. У відповідь волонтери чутки спростовують.

Схожі новини