Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Спікер Держдуми РФ пригрозив Україні «виходом кількох областей»

  • 01.12.2019, 08:34
  • 1 171

Спікер російської Державної думи В’ячеслав Володін заявив, що якщо в Україні збережеться «націоналізм і утиск малих народів», то зі складу країни вийдуть кілька областей.

Відповідну заяву Володін зробив після того, як делегація України не дала виступити на форумі ООН із питань меншин так званому депутату від анексованого Криму, повідомляє Главком.

«Націоналізм, утиск малих народів може призвести до виходу зі складу України ряду областей. Це потрібно розуміти владі України і не допускати порушення прав і свобод етнічних груп, що проживають на території країни», — сказав спікер Думи.

Коментуючи закон «Про українську мову», Володін заявив, що в Україні «порушуються права нацменшин — росіян, угорців, поляків».

«Складно назвати малим народом 36% громадян України, які вважають російську мову рідною», — заявив Володін.

Як приклад нібито «відсутності утисків» Володін навів анексований Крим, де окупаційна влада номінально зробила державними мовами російську, українську та кримськотатарську.

Раніше у четвер представники України зірвали виступ на Форумі ООН з питань меншин незаконно обраного до Держдуми Росії від окупованого Криму колаборанта Руслана Бальбека, який був у порушення процедур включений до складу російської офіційної делегації.

Схожі новини