Передплата 2024 ВЗ

Суд у справі Альперіна: "хрещеному батьку контрабанди" викликають швидку

  • 29.11.2019, 14:57
  • 600

Адвокат Вадима Альперіна, якого підозрюють в організації схеми із розмитненням імпортованих товарів за заниженими цінами, попросив викликати підзахисному швидку допомогу. Засідання перенесли на 14.00

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на засідання ВАКС 29 листопада, Twitter ЦПК і Transparency Ukraine

«Хотів би повідомити, що в період знаходження мого підзахисного з працівниками поліції, він поскаржився на стан свого здоров'я. Випив певні ліки, але є необхідність викликати швидку. Це не буде пов'язано з відкладенням засідання, але на цей час хоча б поміряти тиск людині.

Таке захворювання воно не є виявленим сьогодні, це постійно така ситуація".

За словами адвоката, у Альперіна проблеми з тиском. Сам підозрюваний підтвердив судді, що йому потрібна медична допомога

Засідання Вищого антикорупційного суду почалося приблизно о 12.00, проте суд одразу пішов на перерву у 40 хвилин, тому що другий адвокат Альперіна перебував на іншому суді (адвокат Альперіна захищає ексдепутата Сергія Пашинського у Печерському райсуді столиці, 29 листопада вирішується питання щодо подовження запобіжного заходу Пашинському).

Станом на 13.00 адвокат «короля контрабанди» не з’явився у суд, тому суддя ще раз оголосила перерву з урахування обідньої перерви — до 14:00.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить арештувати Альперіна з альтернативою внесення 288 млн грн застави.

Схожі новини