Передплата 2024 «Добрий господар»

Дубінський хоче позбавити Абромавичуса громадянства України

  • 29.11.2019, 10:54
  • 1 213

Айварас Абромавичус у 2014 році набув громадянства України, проте станом на 26.11.2019 року не припинив іноземне громадянство

Народний депутат Верховної Ради від фракції «Слуга Народу» Олександр Дубінський просить Державну міграційну службу України розпочати процедуру позбавлення громадянства України генерального директора державного концерну «Укроборонпром» Айвараса Абромавичуса.

Про це нардеп повідомив у своєму Telegram-каналі Dubinsky.pro, опублікувавши фото заяви до голові Міграційної служби Максима Соколюка, датоване 29 листопада, передає УНІАН

«Айварас Абромавичус у 2014 році набув громадянства України, проте станом на 26.11.2019 року не припинив іноземне громадянство. На підставі вищезазначеного прошу вжити заходів та розпочати процедуру щодо припинення громадянства України Айвараса Абромавичуса», — йдеться у заяві.

Айварас Абромавичус, який до цього очолював Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 11 липня 2019 року очолив наглядову раду «Укроборонпрому», а 30 серпня він став генеральним директором концерну.

Варто зауважити, що Абромавичус всупереч українському законодавству є громадянином Литовської Республіки. Українське громадянство Абромавичус отримав в грудні 2014.

Абромавичус тоді публічно збрехав, заявивши, що, згідно литовському законодавству, після отримання іншого громадянства, громадянство Литви автоматично анулюється.

Як відомо, відповідно до українського закону «Про громадянство», одною з обов'язкових умов для прийняття в українське громадянство є «надання декларації про відсутність іноземного громадянства (для осіб без громадянства) або зобов'язання припинити іноземне громадянство (для іноземців)».

Схожі новини