Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна і РФ провели газові переговори у Відні. Вперше без представників Європи 

Сторони обговорили умови транзиту російського газу в Європу з 2020 року 

Сьогодні у Відні відбулися російсько-українські переговори щодо газу з участю міністра енергетики Р Ф Олександра Новака, міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексія Оржеля, голови правління ПАТ «Газпром» Олексія Міллера, керівників НАК «Нафтогаз України» і ТОВ «Оператор газотранспортної системи України», передає пресслужба російського «Газпрому».

«Сторони обговорили російсько-українське співробітництво в газовій сфері — врегулювання взаємних претензій щодо виконання контрактів, умови транзиту російського газу в Європу з 2020 року, перспективи прямої покупки російського газу для споживачів України», — йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними пресслужби «Газпрому», відбувся обмін пропозиціями щодо вирішення поставлених перед сторонами питань, досягнуті домовленості щодо інтенсифікації спільної роботи в двосторонньому форматі в найближчі дні.

Цікаво, як зазначає Громадське, переговори відбулися не у тристоронньому форматі разом з представниками Євросоюзу, як це було раніше. Це були перші двосторонні переговори України та Росії щодо газу з 2014 року.

До слова, напередодні прем'єр Олексій Гончарук запевнив, що Україна не веде переговори про купівлю газу з Росії.

Схожі новини