Передплата 2024 ВЗ

У чотири роки розрізняє прапори усіх країн світу!

Цей незвичайний хлопчик живе у селі Струмівка Луцького району. Артемкові Андріанову всього чотири. Та він безпомилково покаже прапори майже усіх країн світу, розповість вам про рідкісні марки автомобілів та… дорожні знаки!

Тато захищає Україну на сході

Родина Андріанових — багатодітна: Наталя та Олександр виховують трьох синів. Найстаршому Сергію 17 років, вже студент. Саме він, переконана мама, став гарним прикладом для менших братів.

— Сергій змалку любив сам вчитися. Як в нас народилися Юрчик, який нині першокласник, та Артемко, вони завжди бачили його тягу до науки. А ще Сергій багато мені допомагав з меншими, читав їм книжки. І їм було цікаво дізнаватися щось нове, — згадує Наталя.

Мамі потрібна була допомога, адже чоловік — прикордонник, офіцер. Нині служить у зоні Операції об’єднаних сил на Луганщині. Дружина звикла, що коханий багато часу проводить на роботі. Ловила себе на думці, що Сергій старається стати тією опорою, якої в час відсутності тата бракує вдома.

Менші два сина вдалися дуже допитливі. Юрко у три закомандував: «Хочу глобус!». А Артемко, ледве навчившись розмовляти, захотів мати вдома прапори всіх країн світу! Нині безпомилково назве 170!

— Не подумайте, що діти в нас «заучки», ні. Вони все роблять, граючись. У нас було правило: мультики ми вмикаємо лише пізнавальні. І діти звикли, що все їх має чомусь навчити. Пізніше, коли ми йшли в магазин іграшок, вони самі вибирали лише розвиваючі. У нас ніби мимоволі вийшов акцент на навчанні. Сини несли додому картки з буквами, цифрами, прапорами, дорожніми знаками. І вчили їх, — усміхаючись, згадує мама.

«Керує» мамою, коли їде з нею в авто

Коли у три рочки він рідних ошелешив тим, що розрізняє прапори Росії та Франції, батьки неабияк здивувалися. Бо не всі дорослі, на жаль, це знають. Ніби два триколори, та один несе нашій землі смерть. Тема війни, що точиться нині на сході України, непроста для родини Андріанових, і ще більше загострює в дітях почуття патріотизму.

Вивчивши прапори, Артемко зацікавився марками автомобілів. Коли йде по вулиці, заввиграшки назве кожну, що поїде повз. А ще, їдучи з мамою в автомобілі, він обов’язкове коментуватиме кожен дорожній знак, бо давно вивчив їх усі на пам'ять.

— Мені часом так смішно стає. Їдемо, а він: «Треба дати дорогу, стоп, стоянка заборонена…» На повному серйозі. Каже: «Мам, я вже можу і сам їхати, бо все знаю». Пояснюю, що за кермо сідати йому зарано, бо не лише знаки важливі, а й інші правила дорожнього руху, треба трошки підрости. Але, бачу, він скоро вмовить нас дорожні правила йому купити, — каже жінка.
І додає, що всю вагітність з Артемчиком вона їздила за кермом, до останнього дня до пологів. Можливо й тому Артем в машині завжди поводить себе, ніби водій зі стажем.

А ще у них вдома тепло і затишно, у великій шані й любові живуть дорослі та діти. Оселя напоєна сміхом. Навіть Артемко має чудове почуття гумору і, як дорослий, всі прикрі моменти може швидко перевести у жарт!

Схожі новини