Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Садовий і прокуратура оскаржать рішення Антикорсуду про заставу

  • 28.11.2019, 12:33
  • 628

Міський голова Львова Андрій Садовий має намір оскаржити рішення Вищого антикорупційного суду, який обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в 1 мільйон 56 тисяч 550 гривень.

Про це він сказав у коментарі hromadske

«Ми готуємо апеляцію, щоб всі обвинувачення були зняті», — сказав Садовий.

Як пише «Радіо Свобода», прокуратура також оскаржуватиме запобіжний захід, адже вона просила для Садового 50 мільйонів гривень застави.

Нагадаємо, 27 листопада суд обрав міському голові Львова Андрію Садовому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 мільйон 56 тисяч 550 гривень.

21 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила підозру міському голові Львова Андрію Садовому у зловживанні службовим становищем. Йдеться про стару справу продажу ділянки землі під індустріальний парк в мікрорайоні Рясне від 2015 року. У межах цієї справи, якою займалася Генпрокуратура, правоохоронці кілька разів у 2016 році проводили обшуки у міськраді Львова, а самого Андрія Садового у липні 2017 року викликали на допит у ГПУ.

За даними слідства, понад 23,49 га земель були продані посадовими особами Львівської міськради за договором купівлі-продажу з порушенням вимог чинного законодавства за заниженою ціною як землі промисловості. Також в прокуратурі встановили, що продана ділянка належить не місту Львову, а Рясне-Руській сільраді Яворівського району Львівської області як земля сільськогосподарського призначення.

Схожі новини