Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві пограбували офіс НСЖУ, поліція відкрила провадження

  • 28.11.2019, 10:58
  • 539

У ніч проти 28 листопада невідомі пограбували офіс Національної спілки журналістів України, розташований у Києві на вулиці Хрещатик, 27-А.

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко у Facebook.

«Пограбували Спілку журналістів на Хрещатику… Сьогодні уночі невідомі проникли у мій службовий кабінет і приймальню та здійснили пограбування. Офісний сейф понівечено. У ньому зберігалися деякі службові документи та мої власні кошти… Частина службових документів лежить на підлозі, частину вивернуто на стіл, шухляди відкриті. Чи зникли які документи і цінні речі — ще з"ясовуємо», — зазначив він.

За його словами, факт проникнення вранці встановили працівники офісу НСЖУ. Сам Томіленко перебуває у відрядженні у Запоріжжі.

«МВС та поліція поінформовані, оперативно уже проводяться слідчі дії», — додав голова НСЖУ.

Поліція Києва за даним фактом розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, повідомляється на сайті поліції.

Правоохоронці попередньо встановлено, що невідомі потрапили до приміщення через балкон, вони зламали сейф та викрали звідти гроші. «Наразі правоохоронці проводять огляд місць подій, опитують працівників спілки, передивляються записи з камери відеонагляду», — йдеться в повідомленні.

У поліції уточнили, що фігурантам загрожує до шести років позбавлення волі.

Схожі новини