Передплата 2024 ВЗ

"Політика - це не ваше". Пристайко розкритикував Apple через визнання окупованого Криму частиною РФ

  • 28.11.2019, 08:40
  • 674

Міністр закордонних справ, порадив Apple займатися технологіями, а не політикою.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко 27 листопада на своїй сторінці у Twitter різко відреагував на інформацію, що У РФ заявили, що Apple визнала анексований Крим російським.

Спочатку міністр похвалив продукцію компанії, але порадив їм не втручатися у глобальну політику.

«IPhone — чудові продукти. Однак, Apple, будь ласка, займайтеся технологіями та розвагами. Глобальна політика — це не ваша сильна сторона», — звернувся він до американської компанії.

Згодом Пристайко написав, ще один твіт, в якому знову звернувся до Apple: «Дозвольте мені пояснити вашими термінами. Уявіть, що ви кричите, що ваш дизайн та ідеї, роки роботи та частину вашого серця викрадені вашим найгіршим ворогом, але тоді ж хтось, хто в у цьому не розуміється просто начхав на вашу біль. Ось які почуття викликає визнання Криму російським».

Тим часом, посольство України в США невідкладно звернулося до керівництва американської Apple, яка підписала анексований Крим російським.

Про це повідомила пресслужба дипвідомства.

Від компанії вимагають виправити некоректне позначення Криму як частини Росії у додатках компанії.

«Українські дипломати також звернули увагу Державного департаменту та інших компетентних відомств США на ситуацію, що склалася», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 27 листопада голова комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Василь Піскарьов заявив, що компанія Apple визнала окуповані РФ українські Крим і Севастополь російськими.

Схожі новини