Передплата 2024 ВЗ

Суд обрав запобіжний захід Андрієві Садовому

Суд обрав міському голові Львова Андрію Садовому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 мільйон 56 тисяч 550 гривень

Про це повідомляє Громадське.

«Задовільнити частково (вимоги прокуратуриРед.). Застосувати до Садового запобіжний захід у виді застави у розмірі 550 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 мільйон 56 тисяч 550 грн. Покласти на підозрюваного Садового Андрія Івановича наступні обов’язки, прибувати до детектива, прокурора, слідчого, судді, суду за кожною вимогою, повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або роботи, утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними кримінального провадження, а також свідками, щодо обставин даного кримінального провадження», — повідомив суддя.

Заставу потрібно внести протягом 5 днів.

У суді Садового підтримували його дружина Катерина, адвокати, а також народні депутати України восьмого скликання від фракції «Самопоміч» Оксана Сироїд, Олег Березюк та Тетяна Острикова. Вони виявили бажання взяти мера Львова на поруки. З такою ж ініціативою виступив і мер Києва Віталій Кличко.

Нагадаємо, 21 листопада Садовому вручили підозру. Йому закидають ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу — зловживання службовим становищем під час продажу 23,49 га під індустріальний парк.

Слідчі вважають, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично перебуває у власності Рясно-Руської сільради як земля сільськогосподарського призначення.

Йдеться про стару справу, в рамках якої правоохоронці кілька разів у 2016 році проводили обшуки у міськраді Львова, а самого Андрія Садового у липні 2017 року викликали на допит до Генпрокуратури.

Згодом у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що відкрили справу на посадових осіб Львівської міської ради. Їх підозрюють у зловживанні владою під час будівництва індустріального парку в мікрорайоні Рясне.

Раніше Садовий заявив, що у його сім'ї немає 50 млн грн для оплати застави, про яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме перед судом. Мер Львова мав намір «звертатися до людей або щось продавати».

Весь перебіг судового засідання можна переглянути тут.

Схожі новини