Передплата 2024 «Добра кухня»

Кабмін затвердив законопроєкт про електронні трудові книжки

  • 27.11.2019, 19:33
  • 602

Кабінет міністрів України затвердив законопроєкт, яким запроваджуються електронні трудові книжки. У разі ухвалення закону українцям більше не потрібно буде обов'язково вести трудові книжки.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук за підсумками засідання уряду 27 листопада, передає Громадське.

«Ще ми сьогодні ухвалили рішення про запровадження електронних трудових книжок. Це лише проєкт закону. Його ухвалення має спростити процеси оформлення працівників», — повідомив Гончарук.

Зазначається, що законопроєктом передбачено, що українці зможуть попросити своїх роботодавців внести до державних реєстрів їхній трудовий стаж до 2000 року. Наразі в Україні діють електронні реєстри, які дублюють інформацію, що міститься у трудових книжках. Однак у цих реєстрах є дані лише після 2000 року.

«Це дозволить у майбутньому зробити призначення пенсій та інших соціальних виплат повністю дистанційно, без необхідності відвідувати Пенсійний фонд», — додав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Раніше за скасування трудових книжок виступав міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет. Зокрема, він заявляв, що до кінця 2019 року уряд скасує необхідність ведення трудових книжок. Водночас у працівників залишиться право на користування цими документами.

Схожі новини