Передплата 2024 «Добра кухня»

Новороздільці у холодних квартирах носять ремонтникам борщ, канапки, чай...

А “Нафтогаз Тепло”, як і обіцяв, преміює сумлінних працівників двома окладами

Крок за кроком у Новому Роздолі на Львівщині приводять до ладу тепломережі міста, які через недогляд колишнього управителя ПП «Гарант Енерго М» перебувають в аварійному стані. Якщо у минулий понеділок, 25 листопада, через прориви у трубах люди мерзли у 80-ти багатоквартирних будинках цього 30-тисячного міста, то на ранок середи, 27 листопада, проблемними залишалися лише 12 таких висоток. Дефектні труби у них ремонтують в «алярмовому» режимі.

В.о. обов’язки міського голови Нового Роздолу Ірина Кравець запевнила кореспондента «Високого Замку», що до кінця середи місцеві ремонтники ліквідують виявлені день перед тим нові пошкодження у мережах, тож на ніч у помешкання повинні були подати тепло.

Із п’яти новороздільських шкіл 27 листопада функціонували три. У СШ № 1 займалися лише учні початкових класів, старшокласники повинні були піти вчитися у четвер. СШ № 5 має запрацювати у четвер-п'ятницю.

Аби ще до настання морозів стабільно забезпечити новороздільців теплом, ремонтники, за словами нового управителя, дочірнього підприємства «Нафтогаз України» — ТзОВ «Нафтогаз Тепло», показують приклади трудового героїзму. Працюють у ненормованому режимі, не рахуючись з втомою. А жителі своєрідно віддячують їм за це.

— Багато пенсіонерів, молодих матерів з дітьми, які особливо потерпали через відсутність тепла, вирішили підтримати майстрів, стимулювати їх, — розповіла автору цих рядків Ірина Кравець. — Через соцмережі списалися між собою і тепер приносять робітникам хто канапки, хто — гарячий чай, а дехто — домашній борщ. Переживали не тільки за ремонт труб, а й за те, щоб після ліквідації аварій робітники акуратно постелили бруківку у місцях проривів, щоб ці місця виглядали естетично. Знаю про випадки такої солідарності серед членів ОСББ «Орхідея» на вул. Лесі Українки.

А від «Нафтогаз Тепло» працівники Новороздільської ТЕЦ (як і Новояворівської) отримують фінансове заохочення. За те, що розпочали опалювальний сезон, їм виплачують дві премії у розмірі посадового окладу — «бо зробили неможливе». Тиждень тому нові господарі ТЕЦ вже виплатили один такий оклад. Матеріальна підмога дуже і дуже слушна — бо люди, які по півроку не отримували зарплатні, для прожиття були змушені брати кредити.

«Нафтогаз Тепло» підставляє своїм працівникам і «юридичне» плече. Взялося допомогти їм у судових процесах проти колишнього горе-управителя. А саме — сприятиме, аби ця фірма повернула людям заборговану платню.

P. S. Прориви тепломереж виявлено і у Новояворівську. Їх ліквідовують аварійні бригади.

Схожі новини