Передплата 2024 «Добра кухня»

Гонтарева назвала Луценка та Шокіна «неефективними і корумпованими»

  • 27.11.2019, 09:15
  • 527

Колишня глава Національного банку України Валерія Гонтарева назвала «неефективними і корумпованими» екскерівників Генеральної прокуратури України Віктора Шокіна та Юрія Луценка.

Про це вона заявила під час виступу у Лондонській школі економіки, передає Радіо Свобода.

«Ми передали тонни інформації про зловживання тодішнього керівництва „Приватбанку“, кого притягнули до відповідальності?», — зазначила вона. Шокін і Луценко наразі не коментували цих звинувачень, раніше обидва заявляли про великі успіхи у боротьбі зі злочинністю.

«Я працювала з генпрокурорами Шокіним і Луценком, вони „неефективні і корумповані“. Ми передали „тонни інформації“ про зловживання тодішнього керівництва Приватбанку, кого притягнули до відповідальності?», — заявила Валерія Гонтарева.

Гонтарева наголосила, що президенту України Володимиру Зеленському час «продемонструвати свою незалежність» від колишнього власника «Приватбанку», українського олігарха Ігоря Коломойського.

«Коломойський залякує не лише мене, не лише реформаторів, а все населення України… Міжнародна спільнота має надіслати сильний сигнал з приводу того, хто є справжнім дияволом на українській території», — заявила Гонтарева. Під час виступу в Лондоні вона кілька разів називала Ігоря Коломойського «дуже агресивним» олігархом.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

Як заявили в НБУ, до націоналізації «Приватбанку» завдали збитків щонайменше на 5,5 мільярдів доларів.

Колишній акціонер «Приватбанку» Ігор Коломойський назвав «маячнею» опубліковані Національним банком України дані.

Схожі новини