Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Політика США щодо України – успішна, але виклики залишаються, - Помпео

  • 27.11.2019, 08:34
  • 491

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що політика США щодо України буа успішною, все ж, відзначив головний американський дипломат, в цій сфері залишається багато викликів.

Про це пише Голос Америки.

«Залишається багато викликів: росіяни все ще залишаються на Донбасі, президент України все ще працює над проблемами з корупцією, які ця країна має багато років з корупцією; Держдеп працює над цим більш ніж півтора року і ми продовжимо працювати. Всі дії, які я зробив і роблю — спрямовані на досягнення цієї мети», -заявив Помпео.

Коментар Помпео прозвучав у відповідь на питання про роль Державного департаменту у епізодах, які фігурують у розслідуванні, що проводять комітети Палати представників Конгресу США в рамках процедури імпічменту. Зокрема питання стосувалось того, що минулого тижня Державний департамент за рішенням суду оприлюднив низку документів, що стосувалась політики щодо України.

«Ми продовжуємо співпрацювати у рамках всіх юридичних вимог, — запевнив пресу Помпео. — Ви бачили, минулого тижня ми оприлюднили документи, і будемо продовжувати це робити як вимагає закон щоб міг бути зроблений належний нагляд».

Помпео фігурував у свідченнях посла США до ЄС Ґордона Сондленда в рамках розслідування щодо імпічменту. Сондленд під присягою заявив, що Помпео знав про тиск на українського президента, щоб той зробив заяву про розслідування дій родини Байденів. Майк Помпео, як і низка інших посадовців адміністрації Трампа поки утримались від свідчень в Конгресі.

За декілька хвилин перед прес-конференцією Помпео, Трамп згадав держсекретаря у Twitter.

«Я б залюбки побачив свідчення Помпео, Ріка Перрі, Міка Малвені та багатьох інших стосовно надуманого шахрайського імпічменту», — написав Трамп.

Схожі новини