Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський оголосив у розшук "хрещеного батька контрабанди"

Президент Володимир Зеленський стверджує, що одеський бізнесмен Вадим Альперін, який пропонував детективам НАБУ хабар, і напередодні втік, переховується в Україні.

Про це він написав на Facebook-сторінці глави держави

Зеленський розповідає про деталі спеціальної операції правоохоронців з виявлення корупціонерів навколо та безпосередньо на митниці, під час якої утік Альперін, якого «вважають одним із хрещених батьків контрабанди в Україні».

«Однак далеко він не добіг — кордони надійно перекриті, отже, Вадим Альперін переховується десь у країні. Прошу всіх підключитися й допомогти йому знайти дорогу до НАБУ. Або допомогти правоохоронцям знайти пана Альперіна, — пише Зеленський. — З мене особисто — цінний подарунок тому, хто найкраще допоможе довгоочікуваній зустрічі контрабандиста із законом».

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро затримали 10 осіб за підозрою в скоєнні злочинів, пов'язаних з порушенням митного законодавства.

Зокрема повідомлялося, що був затриманий заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський.

Справа, в рамках якої затримали митника, пов'язана з «одним з найвідоміших контрабандистів» України одеським бізнесменом Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів.

За словами джерела УП, Альперіну вдалося втекти.

Схожі новини