Передплата 2024 ВЗ

Нацполіція накрила масштабний синдикат наркоторговців, один з її членів - депутат ОТГ

  • 26.11.2019, 17:53
  • 938

Правоохоронці затримали 20 учасників міжрегіонального синдикату наркоторговців, вилучивши наркотиків на 25 млн грн

Правоохоронці в ході масштабної спецоперації затримали 20 учасників міжрегіонального синдикату наркоторговців, вилучивши наркотиків на 25 млн грн.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, передає УНІАН

Зазначається, що сьогодні, 26 листопада, правоохоронці проводять спецоперацію, у якій задіяні майже півтисячі співробітників поліції та прокуратури, для ліквідації діяльності наркосиндикату та затримання його лідерів і найактивніших учасників.

Наразі затримано двох організаторів, жителів Львівської області, один з них — діючий депутат об’єднаної територіальної громади, та 18 учасників злочинної групи. Раніше у цій справі правоохоронці з Білорусії затримали ще двох учасників злочинної організації.

За даними Нацполіції, під час документування діяльності злочинної групи оперативники встановили місця знаходження п’ятьох нарколабораторій на території Львівської та Черкаської областей, потужності яких дозволяли виготовляти «товар» у промислових масштабах. Крім того, лідери наркобізнесу налагодили вирощування нарковмісних рослин, а з метою розширення «асортименту продукції» організували їх закупівлю в інших осіб, діяльність яких поліцейські також задокументували.

«Збували наркотичні засоби та психотропні речовини як в обласних та найбільших районних центрах України (понад 100 населених пунктів), так і на території Молдови та Білорусі», — йдеться у повідомленні.

Для збуту частини виготовленої продукції, прийому та оплати замовлень зловмисники використовували інтернет-магазин. Оплата замовлення здійснювалася через цифрову платіжну платформу, електронні гаманці або за допомогою криптовалюти. Також використовувалась так звана система «закладок».

За відомостями правоохоронців, загалом функціонування наркобізнесу забезпечували близько 50 осіб, жителі Львівської, Київської, Черкаської, Харківської, Чернігівської та Дніпропетровської областей, віком від 18-ти до 39-ти років.

За попередніми підрахунками, лише через інтернет-магазин було реалізовано наркотичних засобів та психотропних речовин майже на 21 млн грн. За результатами проведення майже 100 одночасних санкціонованих обшуків поліцейські вилучили понад 46 кг наркотичних засобів і психотропних речовин, а також 170 літрів прекурсорів вартістю 25 млн грн.

Окрім цього, вилучено 24 тис. дол., 1100 євро та 38,6 тис. грн, більше двох десятків банківських карток і мобільних телефонів, зброю та набої різного калібру, боєприпаси, «чорнові» записи з даними про «рух» наркотиків, дилерів, «клієнтуру» та боржників, а також 6 автомобілів преміум-класу. Слідчі дії тривають.

Після їх завершення буде вирішуватися питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів. На вилучене під час процесуальних заходів майно та майно учасників злочинної організації буде накладено арешт.

Схожі новини