Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Тарілці” для безхатьків дали приміщення за гривню на рік

Депутати Львівської міської ради виділили громадській організації “Тарілка” (займається харчуванням безпритульних львів’ян залишками харчів із магазинів, супермаркетів, ресторанів) приміщення на вул. Кульпарківській, 158 для облаштування там їдальні. 214 квадратних метрів благодійники отримали на пільгових умовах — на десять років із орендною платою гривня на рік

Начальниця управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун зазначила, що новий орендар приміщення не має права передавати приміщення в суборенду, а також змінювати його цільове призначення. «Приміщення гарне, — каже чиновниця. — Це підвал і перший поверх будівлі. Там організують щоденне годування усіх потребуючих».

«ВЗ» уже писав про те, що громадський активіст Ростислав Косюра створив у Львові громадську організацію «Тарілка», аби допомогти безпритульним з обідами. Наразі кількість закладів, які підтримали соціальний проєкт і віддають харчі, доволі скромна — готель «Леополіс», ресторани «Кумпель» і «Бачевський», мережі супермаркетів «Рукавичка» та «Близенько».

«Малозабезпечених у нас чимало, — каже пан Косюра. — Коли одні викидають хороші продукти, інші не мають що їсти… Наша громадська спільнота збиратиме по різних закладах їжу й роздаватиме її безпритульним. В одному львівському бістро я побачив, що після зміни залишається багато їжі, яку згодом викидають у смітник. Чому б нею не нагодувати потребуючих?».

Схожі новини