Передплата 2024 «Добра кухня»

"Чорна п'ятниця": як нас дурять фейковими знижками

  • 26.11.2019, 11:57
  • 1 148

Журналісти проекту "Гроші" пішли у рейд торговельними центрами, аби перевірити, наскільки чесними там будуть знижки

Вже цього тижня настане день масштабних розпродажів та знижок — так звана «Чорна п’ятниця». Величезні знижки та спокусливі акції українцям обіцяють вже місяць. Втім, далеко не усі продавці готові надавати знижки на товар чесно.

Журналісти проекту «Гроші» пішли у рейд торговельними центрами, аби перевірити, наскільки чесними там будуть знижки до «Чорної п’ятниці», передає УНІАН

Так, в одному зі столичних магазинів одягу журналісти знайшли перебиті цінники. Зідравши новий цінник товару зі «знижкою» кореспондент знайшла старий, де ціна значно нижча. Виявляється, практика не зниження, а навпаки — завищення цін, вже стала традиційною.

Під Чорну п’ятницю на вітрини виносять увесь неліквід. З товару, який рік пролежав на складі, здмухують пил, та пишуть на цінних заповітну цифру: мінус п’ятдесят відсотків. Перша порада, яку журналісти дають споживачам: не полінуватись та перевірити, чи немає у товару старого цінника.

В іншому бутіку ціну на товар спеціально підняли, аби прописати йому величезну знижку в 70%. Продавці знають: відсоток знижок має просто шокувати, а тому піднімають його усіма правдами і неправдами. Споживачаам радять не дивитись на відсотки, а брати до уваги лише саму ціну.

Справжній ажіотаж в ці дні починається у магазинах техніки. Продавці заманюють покупців подарунками та фейковими знижками. Крім того, техніка старіє дуже швидко, і під соусом суперзнижки споживачу можуть впарити звичайний мотлох.

Журналісти радять перевіряти ціни на техніку в інтернеті. Крім того, споживачам порадили утримуватись від покупок на емоціях. Краще підходити до шопінгу відповідально, і не купляти у «Чорну п’ятницю» дорогі та цінні речі.

Популярне за добу

Популярне за тиждень