Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові на громадських слуханнях не підтримали підвищення тарифів на проїзд у маршрутках

  • 26.11.2019, 11:34
  • 574

Учора, 25 листопада, в актовому залі Личаківської районної адміністрації з ініціативи мешканця Львова відбулися громадські слухання на тему «Перегляд тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування на регулярних автобусних маршрутах м. Львова». Рішення щодо перегляду тарифу на перевезення в міських автобусах не було ухвалено

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради, передає Leopolis.news

Перевізники пропонують підвищити вартість проїзду в маршрутних автобусах до 8 гривень, аргументуючи це потребою оновлювати транспортний парк. Окрім того, вони вимагали врегулювати умови перевезень пільгових категорій громадян.

«На кожну тисячу платних пасажирів сьогодні припадає приблизно 450−500 пільговиків. Тому для покращення якості перевезень необхідно: оновити рухомий склад транспортних засобів, здійснити врегулювання пасажиропотоків, врегулювати умови перевезень пільгових категорій громадян, забезпечити належне фінансування міською владою пільгових перевезень. Для цього пропонуємо підняти тариф на проїзд до 8 грн і забезпечити повне фінансування перевезень пільгових категорій громадян; залишити право пільгового проїзду виключно пенсіонерам за віком і затвердити право пільгового проїзду пенсіонерам за віком в робочі дні з 10.00 і до 16.00 і після 20.00. А також залишити право пільгового проїзду учням загальноосвітніх шкіл лише під час навчального процесу», — доповів Ігор Самардак, голова правління «АТП-14 630». За його словами, у 2020 році приватними перевізниками заплановано придбати 30 нових автобусів і оновити 50 наявних транспортних засобів.

«Для покращення якості перевезень необхідна заміна автобусів середнього класу на маршрутах АТП № 1 на сучасні 12-метрові автобуси; інформування про зміни маршрутів та графіки руху на сайті та Facebook-сторінці підприємства; продовження виділення смуг для громадського транспорту для дотримання графіку та інтервалу руху; підвищення рівня комунікації з пасажирами; впровадження єдиної форми одягу для водіїв; розроблення корпоративного етикету та стандарту поведінки; співпраця з професійними спільнотами та залучення молоді до роботи водіями та на робітничих професіях, забезпечення місця у власному гуртожитку для працівників», — наголосив Орест Хамула.

У підсумку голосування рішення щодо перегляду тарифу на перевезення в міських автобусах не було ухвалено, оскільки з 94 зареєстрованих 43 проголосувало «за» перегляд тарифу, а 37 «проти».

Схожі новини