Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Голова комітету Монастирський розповів, чому Рада не ухвалила правку для розслідування справ Майдану

  • 26.11.2019, 08:34
  • 586

Депутат наголосив, що ухвалення законопроекту після 15:00 поставило би під сумнів його законність

Правку до закону про Держбюро розслідувань, яка б дозволила продовжити розслідування справ Майдану, не ухвалили 15 листопада, бо могли виникнути питання до її законності, заявив депутат від «Слуги народу», голова комітету Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, передає УНІАН

Він зазначив, що коли розглядався цей законопроект, зранку Верховна Рада проголосувала, що вона може розглядати законопроекти не пізніше 15 години. Водночас «декілька фракцій» під час розгляду питання заявляли про перерви у 30 хвилин і більше.

«Зокрема виступав (депутат від „Опозиційної платформи — за життя“ — ред.) Нестор Іванович Шуфрич, він прибіг з вимогою перерви, забираючи час для розгляду цього питання», — розповів Монастирський в ефірі програми «Нині вже» на hromadske.

Депутат наголосив, що ухвалення законопроекту після 15:00 поставило би під сумнів його законність.

«Ми вирішили не ризикувати, тому що це однозначно було би потім підставою для оскарження законності прийняття цього рішення», — сказав він.

По-друге, за словами Монастирського, фракції, які не підтримують ухвалення нового закону про ДБР, сказали спікеру Ради Дмитру Разумкову, що в разі ухвалення законопроекту вони подадуть постанову про визнання незаконним цього рішення.

«І нам би все одно прийшлось би чекати 3 грудня, тому що Верховна Рада тільки тоді б змогла розглянути цю постанову, і цей закон, навіть якщо б ми його прийняли, не пішов би на підпис президенту», — пояснив голова правоохоронного комітету.

У зв’язку з цим розгляд документу відклали до 3 грудня. Монастирський зазначив, що 3 грудня продовження розгляду законопроекту щодо ДБР і цієї правки зокрема буде першим в порядку денному Ради.

Водночас депутат вважає дуже малоймовірним, що Рада збереться на позачергову сесію для розгляду цього законопроекту.

Схожі новини