Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бізнесмен із Швейцарії купив речі Гітлера за 600 тисяч євро

  • 25.11.2019, 20:13
  • 581

Куплені речі Гітлера передадуть Ізраїлю

Бізнесмен Абдалла Шатіла, який проживає у Швейцарії, купив на аукціоні в Мюнхені речі, що належали Адольфу Гітлеру, на загальну вартість у 600 тисяч євро.

Інформацію про це підтвердив організатор розпродажів, аукціонний дім Herman Historica в баварському Грасбрунні, передає УНІАН з посиланням на Deutsche Welle.

Король Абдалла Шатіла повідомив ізраїльській радіостанції, що має намір передати придбані предмети Ізраїлю. Ще до початку торгів він поінформував ізраїльську організацію Керен ха-Йесод, що має намір купити якомога більше речей Гітлера і передати їх у якості пожертви.

За його словами, в цілому він придбав десять предметів, зокрема циліндр, видання книги Mein Kampf, коробку для сигар, листи та друкарську машинку. Шатіла також повідомив, що спочатку мав намір спалити ці речі, але потім подумав про важливість їх збереження заради пам'яті для майбутніх поколінь про існування Гітлера.

Представник Керен ха-Йесод", що займається збором пожертвувань для Ізраїлю, 25 листопада підтвердила, що організація прийме ці предмети і вирішить питання про те, куди вони будуть передані

Схожі новини