Передплата 2024 ВЗ

Вбивство Гандзюк: суд зменшив Мангеру заставу майже вдвічі

  • 25.11.2019, 16:35
  • 501

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, якого підозрюють у замовленні злочину проти Катерини Гандзюк, зменшили заставу з двох з половиною мільйонів гривень до понад одного мільйона

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на «Слідство.Інфо»

25 листопада Шевченківський районний суд Києва частково задовольнив клопотання захисників Мангера. Адвокати голови Херсонської облради просили знизити суму застави до 148-ми тисяч гривень. Свою позицію вони обґрунтовували тим, що змінилася тяжкість злочину, у якому підозрюється Мангер.

На момент, коли чиновнику обирали заставу, його підозрювали в замовленні вбивства активістки Гандзюк (ч. 2 ст. 115). Тоді йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести майже 2,5 мільйона гривень застави. Мангер вніс заставу у лютому 2019 року.

Проте у квітні Мангеру «пом'якшили» підозру, і з того часу йому інкримінують замовлення нанесення тяжких тілесних, а не вбивства (ч. 2 ст. 121 ККУ).

В своєму клопотанні адвокат Дмитро Ільченко попросив зменшити заставу в майже 17 разів. Представники генеральної прокуратури заперечували проти такого рішення. Суд призначив нову заставу, яка тепер складає один мільйон і 150 тисяч гривень.

Прізвище Мангера є серед тих, кого близьке оточення Гандзюк і рух активістів називають замовниками злочину проти неї

Схожі новини