Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Очільник облради – про конкурс проєктів місцевих ініціатив і програму підтримки співробітництва територіальних громад

  • 25.11.2019, 13:54
  • 475

Сьогодні, 25 листопада, під час звіту голова ЛОР Олександр Ганущин зупинився на особливостях обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив, а також розповів про нову Програму підтримки співробітництва територіальних громад.

Львівська обласна рада підтримує з обласної скарбнички реалізацію місцевих ініціатив від органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, громадських організацій та середовищ активних громадян. «Ініціатив, здатних об’єднати небайдужих вільних громадян, котрі готові шукати засоби втілити власні ідеї у життя», — зауважив Олександр Ганущин.

За його словами, облрада постійно намагається покращувати цей конкурс. «Тому на 2020 рік ми ввели два нових пріоритети: «Спорт» і «Безпека». Перший — це нове поле діяльності для тих, хто опікується спортом у громадах.

Щодо пріоритету «Безпека», то, в першу чергу, це нові шанси покращити умови роботи для небайдужих у підрозділах Національної поліції України та рятувальників з Державної служби надзвичайних ситуацій.

Усього ж маємо 8 пріоритетів: «Освіта», Охорона здоров’я", «Культура», «Спорт», «Безпека», «Вуличне освітлення», «Інші пріоритети», «Обласні заклади та установи, некомерційні комунальні підприємства обласної ради».

Плануємо на 2020 рік передбачити для Конкурсу 140 млн грн з обласного бюджету", — розповів очільник облради.

Окрім того, голова Львівської обласної ради розповів про нову «Програму підтримки співробітництва територіальних громад Львівської області на 2019 — 2020 роки».

«Ми продукуємо ідеї співпраці територіальних громад між собою. Відтак у межах цієї нової програми у 2019 році реалізується 10 проєктів, загальною вартістю — 12,35 млн грн. Фінансовий ресурс з обласного бюджету — 4,72 млн грн», — поінформував Олександр Ганущин.