Передплата 2024 «Добрий господар»

Ротару засудили за концерти в Росії

  • 25.11.2019, 13:34
  • 1 048

Українська співачка Софія Ротару опинилася в центрі скандалу через концерти в Росії

72-річну артистку розкритикували її колеги і російські політики, які закликали бойкотувати її концерти на території РФ, передає НВ

Зокрема, глава соціального комітету Ради федерації Росії Валерій Рязанський звинуватив Ротару в тому, що вона їде в Росію за заробітком:

«Звичайно, кажуть, що культура і мистецтво поза політикою, але в житті не так. Той же відомий в Росії грузинський артист Вахтанг Кікабідзе виступав з критикою Росії. Коли потрібно заробити, їдуть. У Мінкультури повинен бути інструмент впливу на таких артистів, але це не повинно бути складання „чорних списків“, подібно до того, що відбувалося на Україні», — заявив він, додавши, що" найкращою відповіддю на такі виступи стали б порожні місця в залі"

72-річну артистку розкритикували її колеги і російські політики, які закликали бойкотувати її концерти на території РФ. Зокрема, глава соціального комітету Ради федерації Росії Валерій Рязанський звинуватив Ротару в тому, що вона їде в Росію за заробітком:

«Звичайно, кажуть, що культура і мистецтво поза політикою, але в житті не так. Той же відомий в Росії грузинський артист Вахтанг Кікабідзе виступав з критикою Росії. Коли потрібно заробити, їдуть. У Мінкультури повинен бути інструмент впливу на таких артистів, але це не повинно бути складання „чорних списків“, подібно до того, що відбувалося на Україні», — заявив він, додавши, що" найкращою відповіддю на такі виступи стали б порожні місця в залі".

Концерти Ротару в Росії також прокоментувала ведуча Пісні року Ангеліна Вовк, яка також розкритикувала співачку. Зазначимо, російські ЗМІ повідомили, що Ротару зніметься в ефірі Пісні року 2019, тоді як в минулому році артистка від виступу в проекті відмовилася.

«Я дивуюся такій позиції людини, вона викликає здивування. Ну, по-перше, якщо ти так погано ставишся до Росії, ну навіщо ти сюди їдеш за грошима? На місці Софії я б не поїхала сюди заробляти, як би не були потрібні гроші. Я розумію, артист — поза політикою. Але, якщо ти дійсно поза політикою, тоді не підтримуй армію, яка воює з нашою країною», — заявила Вовк.

Вона додала, що буде бойкотувати концерти співачки:

«Я ось, наприклад, не піду на концерт Ротару. Хоча я її дуже любила за радянських часів. Не буду їй аплодувати. У людини повинна бути життєва позиція. Чесна, принципова. Адже вона ж приїжджає сюди і посміхається всім. Вийде на сцену — не буде ж говорити: ай, які ви погані. Скаже: як я вас люблю, які ви хороші. Ну, тоді і вести себе треба по-іншому по відношенню до нашої країни», — додала вона.

Втім, знайшлися і колеги, які підтримали Ротару. Зокрема, скандал прокоментував Лев Лещенко, назвавши українську артистку людиною світу:

«Та досі вже, я навіть не бачу сенсу це обговорювати. Вона людина світу. Вона де хоче, там і співає. Ніхто не може їй заборонити цього робити. І всі ці розмови про те, що це чиєсь замовлення, — це все дурниці. Вона велика співачка. Це все шушера навколо неї», — заявив він.

Проти бойкоту Ротару виступив і гуморист Володимир Вінокур. Він нагадав, що українську співачку люблять за її талант:

«Її люблять скрізь — в Росії, в Україні, в Молдові і в інших країнах за її талант. Можуть змінюватися політики, можуть змінюватися президенти, а артисти — це назавжди», — говорить він.

Тим часом на офіційній сторінці Ротару в Instagram в коментарях до її останньої публікації фани сподіваються, що співачка виступить в Росії, незважаючи на скандал

Схожі новини