Передплата 2024 «Добрий господар»

У Галіфаксі Канада засвідчила Україні підтримку у протистоянні російській агресії – Іванна Климпуш-Цинцадзе

Канада залишається надійним партнером України і продовжить надавати нам підтримку у захисті нашої держави.

Про це сказала депутат фракцї «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка перебуває у складі української делегації на чолі з п’ятим Президентом України, лідером партії «Європейська Солідарність» Петром Порошенком на безпековому форумі у Галіфаксі.

«Міністр національної оборони Канади Харджіт Сінх Саджан, який зберіг свій портфель у новому уряді пана Трюдо, чудово розуміє ситуацію в Україні, ситуацію щодо російської війни проти України», — зазначила депутат.

«Він чітко наголосив, що Канада і надалі продовжуватиме тренінгову місію UNIFIER, яка спрямована на допомогу нашим воякам. І немає ніяких підстав думати про згортання чи зменшення допомоги. Вони розуміють нашу потребу у продовженні цієї взаємодії і цієї співпраці. Вона буде тільки розвиватися», — заявила вона.

«Це дуже важливо, що Канада і далі буде стояти поруч із нами в протистоянні російській агресії», — підкреслила голова комітету.

Вона також зазначила, що Міжнародний безпековий форум у Галіфаксі є одним з тих серйозних світових майданчиків, де обговорюються найважливіші питання та загрози для вільного світу.

«Тому для нас важливо бути присутніми, озвучувати позицію України. Тим більше, що буквально на всіх сесіях в той чи інший спосіб згадується або Україна, або агресивна поведінка Російської Федерації — починаючи від кібербезпеки, закінчуючи інформаційними, військовими атаками, втручаннями. Йдеться не лише про Україну, а й про Сирію, Венесуелу, інші країни вільного світу», — сказала вона.

За словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, принципово важливо, щоб було чітко зрозуміло, якою сьогодні є наша позиція, якими знаннями ми можемо поділитися.

«Ми сьогодні на передовій цієї війни Російської Федерації проти вільного світу, і захищаємо світ, а не тільки себе», — сказала вона.

Україні надзвичайно важливо на міжнародних заходах високого рівня представляти свою позицію і не давати шансів викривляти розуміння про ситуацію в нашій країні. «Важливо, щоб не хтось від імені України говорив, а щоб говорили безпосередньо українські представники», — сказала голова комітету.

Схожі новини