Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мумії крокодилів і гігантський скарабей: у Єгипті показали нові знахідки

  • 24.11.2019, 20:15
  • 1 565

Велику експозицію муміфікованих тварин, знайдених у давньоєгипетському некрополі, вперше представили публіці неподалік від Каїра.

Єгипетські археологи виявили велику гробницю з муміфікованими тваринами минулого року біля ступінчастою піраміди Джосера у Саккарі, на південь від столиці Єгипту, повідомляє ВВС.

Серед знайдених мумій, за попередніми оцінками експертів, є двоє левенят. Зараз міністерство у справах старожитностей Єгипту проводить аналізи, щоб у цьому впевнитися.

На відміну від муміфікованих котів, яких археологи знаходять доволі регулярно, виявлення неушкоджених левів, і особливо їхніх дитинчат, трапляється рідко.

Археологи припускають, що дві муміфіковані тварини - левенята
Археологи припускають, що дві муміфіковані тварини - левенята

На прес-конференції в суботу один єгипетський чиновник назвав однією з найзначніших знахідок некрополя велику статую жука-скарабея.

«Найпрекрасніше відкриття з цих сотень знахідок — цей скарабей», — сказав Мостафа Вазирі. — Це найбільший скарабей у світі".

Найбільший скарабей у світі - один із найцінніших експонатів
Найбільший скарабей у світі - один із найцінніших експонатів

Саккара — це стародавній могильник, який був некрополем Мемфіса, столиці Давнього Єгипту.

Розташований приблизно за 30 км на південь від Каїра, некрополь Саккара був місцем поховання понад 3 тис. років. Він є частиною Світової спадщини ЮНЕСКО.

Останніми роками Єгипет активно просуває свої археологічні знахідки, намагаючись відновити життєво важливу для країни туристичну галузь, що зазнає серйозних проблем через події попередніх років.

Схожі новини