Передплата 2024 ВЗ

"Згнили через вологість": у Москві розповіли, що сталося з особистими речами українських моряків із захоплених бронекатерів

  • 24.11.2019, 15:16
  • 538

У Росії заявили, що деякі особисті речі українських моряків на захоплених у Керченській протоці кораблях "Нікополь", "Бердянськ" та буксирі "Яни Капу" "згнили через вологість"

Про це повідомив адвокат українських моряків Микола Полозов в ефірі одного з українських телеканалів, передає Еспресо.TV.

«Як мені пояснили слідчі, через вологість і умови утримання — кораблі були без нагляду — частина речей, яка там залишилася, була дуже сильно пошкоджена… Простіше кажучи, деякі предмети одягу згнили. Тому вони не стали їх віддавати, а знищили», — розповів Полозов.

Він уточнив, що кораблі близько 10 місяців перебували фактично без нагляду:

«Їх пришвартували в Керчі, де прикордонники мовляв, провели на них якісь слідчі дії, вилучили все, що необхідно. І вони ось так і стояли».

Полозов нагадав, що серед офіційно вилучених речей — всі боєприпаси, особиста стрілецька зброя і штатне озброєння (автомати Калашникова, пістолети, гранати), а також мобільні телефони, комп'ютери та флешнакопичувачі моряків.

Окрім того, росіяни вилучили закордонне радіонавігаційне обладнання.

Схожі новини