Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У містах України пройшли акції пам'яті жертв Голодомору біля російських консульств

  • 23.11.2019, 18:15
  • 622

Два десятки активістів вийшли до Генерального консульства Росії у Харкові, бо вважають РФ наступницею радянської влади, винної у смерті мільйонів українців під час Голодомору 1932-1933 років.

В акції протесту взяли участь представники «Об'єднання добровольців», активісти «Всесвітнього Руху Патріотів України», члени «Фрайкору» та ветерани бойових дій на Донбасі, передає Громадське.

«Це прямий зв'язок між минулим і теперішнім часом. Від Росії завжди відходили воєнні дії — це історичний факт: Фінляндія, Чехословаччина, Сирія. Якщо будемо пам'ятати, не буде повторюватися те ж саме», — розповів ветеран війни на Донбасі та член «Об'єднання добровольців» Олександр Оніщук.

Наприкінці акції активісти розклеїли листівки на паркані біля будівлі консульства з написом: «Тоді їх міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам'ять».

Консульство у суботу було зачинене, тому до мітингувальників ніхто не вийшов. Захід пройшов мирно. За порядком слідкували близько 30 поліцейських.

У Львові півсотня представників «Об'єднання добровольців» та «Всесвітнього Руху Патріотів України пікетували російське консульство у місті.

«Ми нагадуємо, що в Голодоморі винна саме Росія. Тому ми прийшли до російського консульства. У цей день важливо згадати, пом"янути тих людей, які загинули в часи Голодомору», — розповів Сергій Небельський активіст «Об`єднання добровольців».

Пікетувальники розклеїли листівки на паркані будівлі з написом «Голодомор. Пам’ятаємо. Помстимось».

З російського консульства до учасників акції також ніхто не вийшов. Захід відбувся мирно.

Одночасно акція пройшла ще в Києві та Одесі.

Схожі новини