Передплата 2024 «Добра кухня»

Найманець "Вагнера", який у Сирії катував та розчленував чоловіка, навчає патріотизму російських дітей

  • 23.11.2019, 15:15
  • 2 133

Імовірний кат і член угрупування «Вагнер» росіянин Руслан, який показав на відео, як розчленовує араба, зараз працює з дітьми.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на петербурзьке видання Фонтанка.

Перший ролик жорсткої розправи чоловіка найманцями групи «Вагнер» потрапили у мережу кілька років тому. У листопаді 2019 року у мережі з'явилося продовження історії — ще три частини відеозапису, з яких, зокрема, стало зрозуміло, що сталося з арабом. Його спочатку знівечили кувалдою, потім відрізали голову і спалили під музику.

На відео всі учасники розправи закривали свої обличчя, крім одного.

.Завдяки цьому журналістам вдалося встановити його особу. Руслан — колишній військовий. У 19-річному віці він брав участь у бойових діях у Чечні. Отримав травми та лікувався у двох госпіталях. У 2001 році його визнали ветераном бойових дій. У розмові з журналістами Руслан не зізнався, що катував людину на відео, а на запитання, чому у нього такі ж дані паспорта, що й у ката, відповів, що не знає

. Також він утік від запитання, чи має татуювання на лівій частині грудей. Водночас Руслан підтвердив, що бере участь у військово-патріотичному вихованні молоді.

«Ну, волонтерами виступаємо. На шкільних зборах з орієнтування, туризму. Зарплату не отримуємо. Ну, діти ж, по 12 років. У них, наприклад, не вистачає педагогів. Подумаєш, постояти три години, поки вони смугу перешкод подолають», — заявив він. У соцмережі журналісти знайшли світлини Руслана у козачій формі. Він присутній на заходах патріотичного виховання з участю дітей.

Схожі новини