Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп обурився, що Йованович не хотіла повісити його фотографію в посольстві США в Україні

  • 23.11.2019, 13:14
  • 535

Президент США Дональд Трамп заявив, що експосол в Україні Марі Йованович відмовилася повісити його фотографію в посольстві США в Києві.

Про це повідомляє nv.ua з посиланням на BBC.

«Цей посол, про яку всі говорять, що вона була такою прекрасною, але вона не повісила мою фотографію в посольстві. Вона говорила про мене погано, вона не захистила б мене, і я маю право змінити посла», — сказав він.

При цьому Трамп додав, що «ця жінка не була ангелом».

«За стандартом ви розміщуєте фотографію президента Сполучених Штатів в посольстві. Ця жінка не була ангелом, домовилися?» — додав Трамп.

Марі Йованович достроково завершила роботу в Україні 20 травня 2019 року.

За даними ЗМІ, Дональд Трамп розпорядився відкликати посла в Україні Марі Йованович після скарг свого адвоката Рудольфа Джуліані.

Раніше Трамп назвав ганьбою публічні слухання Палати представників у рамках розслідування імпічменту, на яких виступила колишній посол США в Україні Марі Йованович.

Скарга інформатора, який повідомив про липневу телефонну розмову між Дональдом Трампом та Володимиром Зеленським, призвела до запуску процедури імпічменту.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов’язаний син Джо Байдена Хантер. Перед цією розмовою Трамп призупинив виділення військової допомоги Україні.

Демократи з Палати представників апелювали до поняття quid pro quo (послуга за послугу) при описі ймовірного тиску команди Трампа на Україну з метою почати розслідування проти сім'ї Джо Байдена і втручання у вибори 2016 року.

Після перших публічних слухань спікер Палати представників США Ненсі Пелосі звинуватила Трампа в спробі підкупити Україну. За її словами, глава Білого дому сам розписався в цьому.

Схожі новини