Передплата 2024 ВЗ

ПриватБанк буде повернутий мені найближчим часом, - Коломойський

  • 23.11.2019, 08:13
  • 831

Український олігарх Ігор Коломойський заявив, що поверне в свою власність ПриватБанк у найближчому майбутньому.

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що уряд та президент робитимуть все можливе для того, аби не допустити повернення ПриватБанку та коштів з нього колишнім власникам, передає Громадське.

Як заявив Коломойський виданню Kyiv Post, про його плани повернути ПриватБанк, який до грудня 2016 року був в його власності, знають у Міжнародному валютному фонді.

«Міжнародний валютний фонд знає, що ПриватБанк буде повернутий мені найближчим часом», — заявив олігарх.

Водночас Коломойський заявив, що не знає, чому його Нікопольський завод феросплавів викупив оренду парковки перед головним офісом ПриватБанку.

Олігарх підкреслив, що завод справедливо вимагає компенсації від ПриватБанку, і пригрозив, що протест може загостритися, якщо банк не здасться.

«Якщо ПриватБанк продовжить так себе поводити, я думаю, що працівники заводу можуть увійти до ПриватБанку», — заявив Коломойський.

Раніше Високий суд Лондона погодився надати адвокатам Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова додатковий час на підготовку до слухань у справі про виведення коштів колишніми власниками ПриватБанку.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час візиту до Лондона та зустрічі з місцевими представниками бізнесу заявив, що уряд та президент робитимуть все можливе для того, аби не допустити повернення ПриватБанку та коштів з нього колишнім власникам. Також, за даними ЗМІ, в українському уряді розробляють новий законопроєкт, у якому хочуть прописати пряму заборону повертати виведені з ринку шляхом націоналізації банки колишнім власникам. Таку вимогу Україні висунув Міжнародний валютний фонд.

Нагадаємо, суд щодо законності націоналізації ПриватБанку призупинили. Господарський суд Києва переніс ухвалення остаточного рішення у справі про повернення акцій ПриватБанку Коломойському. У суді вирішили дочекатися результатів апеляції, яку подала держава на рішення Окружного адміністративного суду, який визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною. Апеляцію на рішення Окружного адмінсуду про незаконну націоналізацію ПриватБанку розглянуть 19 грудня.

Нагадаємо, що за декілька днів до виборів суди ухвалили одразу три рішення на користь колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського. Так, 18 квітня — за три дні до другого туру виборів — Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів України щодо неправомірності націоналізації ПриватБанку.

Пізніше Окружний адміністративний суд Києва ухвалив ще одне рішення на користь Коломойського, скасувавши рішення Нацбанку щодо визначення переліку пов’язаних з банком осіб.

20 квітня Печерський суд Києва скасував майнову поруку Коломойського за кредитами, які Національний банк видав ПриватБанку у 2013 році. Загальна сума цих кредитів складає 9,2 мільярда гривень. Згодом Коломойський подав 5 позовів про скасування своїх борг.

Схожі новини