Передплата 2024 ВЗ

Жорстка посадка: в Одесі під час приземлення у літака відлетіло шасі, авіалайнер знесло із злітно-посадкової смуги

  • 22.11.2019, 08:58
  • 1 014

Увечері четверга, 21 листопада, о 20:55 під час посадки в Міжнародному аеропорту "Одеса" сталася аварія із літаком Boeing-738 авіакомпанії Turkish Airlines.

Про це повідомляє ТСН.

«Рейс TK465 авіакомпанії Turkish Airlines, котрий прямував зі Стамбула до Одеси, в умовах потужного бокового вітру під час дотику до ЗПС підломив передню стійку шасі. Усіх 136 пасажирів було евакуйовано. Вони перебувають у залі прильоту нового терміналу», — повідомила пресслужба аеропорту.

Це була вже була друга спроба екіпажу посадити судно. За попередніми даними, через сильний вітер літак викинуло зі смуги на ґрунт, відтак приземлення було жорстким: літак пошкодив передню стійку, в нього відлетіло шасі. У салоні була паніка, потерпілих немає. Людей евакуювали за допомогою надувних трапів.

Робота аеропорту — заблокована, адже літак частково залишається на злітнІй смузі, а частково на ґрунтовці. Усі рейси — скасовані, щонайменше — до першої години ночі 22 листопада. На онайн-табло аеропорту було вказано, що скасовані два рейси з Одеси — до Стамбула (00:05) та Тель-Авіва (04:20).

Аварія могла статися через сильний вітер — цю версію перевіряють фахівці, спеціальна комісія проводить розслідування щодо інциденту.

Схожі новини