Передплата 2024 «Добрий господар»

Адвокат сімей "Небесної сотні" оголосила голодування

  • 22.11.2019, 08:34
  • 852

Адвокат сімей "Небесної сотні" Євгенія Закревська оголосила голодування, вимагаючи прийняти зміни до закону, спрямовані на розблокування розслідування справ Майдану.

Про це вона заявила в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1», передає УНІАН.

За словами адвоката, для поновлення розслідування необхідне прийняття Верховною Радою поправки № 318 в законопроект № 2116 «Про Державне бюро розслідувань», яка стосується можливості переходу слідчих у справах Майдану" в Державне бюро розслідувань. Крім того, за словами Закревської, в ДБР повинно бути створено спеціальне управління, а всі прокурори, які займалися розслідуванням справ Майдану в ГПУ, повинні перейти туди працювати.

«Від сьогоднішнього дня я не буду їсти, поки не приймуть цю поправку, не створять управління і не переведуть туди цих слідчих. Я вам це обіцяю», — заявила Закревська. Адвокат звинуватила главу ДБР Романа Трубу в створенні «фейкового» управління у своєму відомстві, яке нібито буде займатися справами Майдану.

За її словами, справи Майдану вже нікому не цікаві, а у парламентаріїв є «більш важливі справи», ніж прийняття необхідних законопроектів. У свою чергу депутат від фракції Слуга Народу Ірина Верещук підкреслила, що розгляд цієї поправки заплановано на 5 грудня. Заступник генпрокурора Віктор Чумак розповів, що пропонував Закревський очолити департамент ГПУ у справах Майдану і взяти на себе відповідальність за розслідування цих проваджень.

Нагадаємо, що 20 листопада генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що Генеральна прокуратура 21 листопада втрачає функції досудового розслідування. Він пообіцяв, що жодна зі справ Майдану не буде втрачена. Раніше УНІАН повідомляв, що ГПУ створила Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, скоєні на Майдані у 2013−2014 роках. Також у центральному апараті Державного бюро розслідувань створено окремий підрозділ у справах Майдану.

Схожі новини