Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стефанчук поверне Верховній Раді «тещині» гроші

Віддасть «квартирну компенсацію» із зарплати

Історія про те, як перший віцеспікер Руслан Стефанчук платив тещі «данину» з депутатської «квартплати», отримала несподіване продовження.

Коли у пресу просочилися подробиці про те, що квартира, за оренду якої Стефанчук отримує депутатську компенсацію, належить його тещі, віцеспікер не віднікувався. У деталі про «ринкові відносини» у родині не вдавався, заявивши лише, що оренда офіційно оформлена, і податки з «квартирного» доходу власниця помешкання сплачує.

За законом, Стефанчук нічого не порушив. Але залишився моральний бік питання щодо квартирного «шахер-махера». Чи у самого совість заговорила, чи хтось вплинув, але казенні гроші, отримані на оренду «сімейного» житла, Стефанчук вирішив повернути. Що «квартирант» вже подав на ім'я спікера відповідну заяву, повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Судячи з оприлюдненої на сайті ВР «квартирної» бухгалтерії, за жовтень Стефанчук отримав 19 тисяч 500 гривень компенсації за оренду житла. З урахуванням і листопадової «субвенції», з наступної зарплати перший віце-спікер не донесе додому майже 40 тисяч гривень.

Може, рештки совісті прокинуться й у когось із парламентських «квартирантів», які, декларуючи мільйонерські доходи і статки, не гребують облаштовуватися у столиці за кошти платників податків?

Схожі новини