Передплата 2024 «Добра кухня»

Вкрали навіть унітаз: опубліковано список вкраденого росіянами майна з українських катерів

  • 21.11.2019, 11:35
  • 939

20 листопада військові прокурори оглядали та фіксували пошкодження на суднах

Колишній військовий прокурор Анатолій Матіос опублікував документ, в якому вказано перелік пошкоджень і вкраденого майна на українських кораблях «Нікополь», «Бердянськ» і буксирі «Яни Капу».

Матіос опублікував цей документ у Facebook.

За словами Матіоса, 20 листопада військові прокурори оглядали та фіксували пошкодження.

Відповідно до документу, який оприлюднив колишній військовий прокурор, на всіх кораблях є відсутніми: зброя, боєзапаси у повному обсязі та документація; обладнання для радіозв’язку, зокрема станція космічного зв’язку; надувний човен з мотором; блоки апаратури розпізнавання; вогнегасники, ліхтарі, аварійний буй; акумуляторні, батареї, камбузна плита, унітаз

Крім того, на кораблях пошкоджено гідропневмоакумулятори стопору валолінії (комплекс механізмів, завдяки яким відбувається рух двигуна).

Крім того на кораблі «Бердянськ» пошкоджено ходову рубку та гальюн, машинне відділення, лівий двигун, головний розподільчий щит електроенергії, систему розпізнавання.

На кораблі «Яни Капу» пошкоджено всі прилади у ходовій рубці, універсальну систему водяного захисту. Відсутні кабель берегового живлення та інші кабелі, дизель-генератор, розетки та плафони, паливна арматура. Фальшборт частково зруйновано, а частина щогли — частково відсутня.

Схожі новини