Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Касетний скандал в ДБР: Труба назвав аудіозаписи в соцмережі Фейками і заявив, що не збирається у відставку

  • 20.11.2019, 16:58
  • 973

Керівник Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що аудіозаписи, які з'явилися в Telegram-каналі, є фейками й, мовляв, коментувати фейки він не буде.

Про це Труба заявив під час пресконференції 20 листопада. Також він додав, що на тлі цього сканадалу звільнятися з ДБР не збирається, передає ТСН.

«Декого цікавить інформація з приводу можливих розмов директора ДБР на тих записах, які були оприлюднені. Я з цього приводу скажу наступне. Посада директора ДБР — це посада, яка пов'язана постійно із найбільшими ризиками, які лише можуть бути. В період, коли ДБР буде ставати ефефктивніше, коли ДБР стає ще більше незалежнішим, є велика кількість охочих. Інколи ці охочі об'єднуються. я як керівник постійно розумію, що щодо мене, щодо новоствореного правоохоронного органу можуть бути провокації і можуть бути фейки. Я давно очікував і я впевнений, що на тому не буде поставлено відповідну крапку. Ці публікації — це фейк і це провокація. Вони мене не зламали. Я знав, що вони можливі ще набагато швидше. Я не буду коментувати жодних фейків і жодних провокацій», — сказав Труба.

Він наголосив, що не збирається звільнятися з Держбюро розслідувань.

«Цікавить питання, чи я буду подавати у відставку? Не буду. За цей період часу зроблено надзвичайно багато. ЩЗе більше мені необхідно зробити для того, щоб ДБР було незалежним правоохоронним органом. І для тих людей я скажу, Державне бюро розслідувань продовжує працювати і зараз мене очікують в ДБР, оскільки готуються і є проєкти нових підозр у багатьох резонансних кримінальних провадженнях», — зазначив Труба.

Нагадаємо, низка ЗМІ оприлюднили аудіозапис із нібито розмовою директора Державного бюро розслідувань Романа Труби та главою Офісу президента Андрієм Богданом щодо низки резонансних справ.

Схожі новини