Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Помічник Зеленського Єрмак веде два неофіційні формати переговорів з Росією, - ЗМІ

  • 20.11.2019, 13:26
  • 862

Помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак відповідає за три міжнародних напрямки і, зокрема, веде два неофіційні формати переговорів з Росією.

Про це йдеться у статті «Європейської правди».

Перший — це «неофіційний канал» взаємодії із США. Перехід переговорів на неофіційний рівень був ініціативою Вашингтона, і це цілком збігалося із прагненнями самого Єрмака. Саме він був головним зв’язковим України на переговорах із адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані та із неофіційним зв’язковим — послом США у Є С Гордоном Сондлендом. Єрмак також вів переговори про те, що має зробити Зеленський задля призначення зустрічі у Білому домі тощо.

Другий напрямок роботи Андрія Єрмака — переговори з Росією щодо Донбасу та обміну полоненими.

Єрмак, який має знайомства у московській еліті, веде в ОПУ переговори з РФ; він присутній на телефонних розмовах Зеленського з Путіним.

І головне: він є відповідальним за два формати переговорів Єрмак — Сурков та Єрмак — Козак. Активним зараз є останній.

Російський віцепрем’єр Дмитро Козак перебуває під санкціями Євросоюзу та США через свою пряму причетність до анексії Криму; він і досі є відповідальним за питання Криму в уряді РФ. А ще Козак віднедавна відповідає за Молдову (де проросійські сили зрештою взяли під контроль уряд) та значною міро — за Україну.

Саме він курував переговори про обмін та про передачу Україні захоплених військових кораблів.

Третій напрямок Єрмака — це «Нормандський формат» і все, що з ним пов’язане — зокрема стратегія дій на Донбасі, розведення тощо.

На відміну від двох попередніх треків, тут помічник президента діє не самостійно, а у зв’язці з міністром закордонних справ Вадимом Пристайком.

Схожі новини