Передплата 2024 «Добра кухня»

"Президент був налаштований дуже скептично": Волкер розповів про початкове ставлення Трампа до Зеленського

  • 20.11.2019, 10:33
  • 581

У ході слухань щодо імпічменту в публічну площину виходить інформація, яку в іншому випадку сторони вважали б за краще тримати при собі. Зараз же вона відома всьому світу і, певною мірою, впливає на побудову відносин між країнами і лідерами.

Колишній спецпредставник президента США в Україні Курт Волкер в ході слухань в Конгресі заявив, що в Білому домі спочатку скептично поставилися до перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського, повідомляє DT.UA.

«Не дивлячись на позитивні відгуки тих членів американської делегації, які були присутні на інавгурації Зеленського, президент Дональд Трамп отримував інші, негативні відгуки про нового керівника України», — розповів він.

За словами Волкера, цю інформацію Трамп отримував від свого адвоката, колишнього мера Нью-Йорка Руді Джуліані.

«23 травня після повернення з України ми намагалися переконати президента, що Зеленський є найкращим шансом для цієї країни вибратися з корупційної трясовини, в якій вона перебувала останні 20 років. Ми переконували Трампа запросити Зеленського в Білий дім. Але президент був налаштований дуже скептично. І це зрозуміло, враховуючи корупційну історію», — додав Волкер.

За словами колишнього спецпредставника, Трамп хоча і надіслав вітання Зеленському, проте рішення з вибором дати запрошення українського президента до Вашингтона затягнулося на місяць. Волкер також пов'язав це з негативними уявленнями глави США про Україну.

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що Трамп розпорядився провести перегляд військової допомоги Україні. На час ревізії кошти були заморожені.

Пізніше допомогу Києву розблокували, однак у вересні в США розгорівся скандал навколо липневої телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Вона стала приводом для оголошення Палатою представників Конгресу США про початок процедури імпічменту Трампа. Як стверджують опоненти американського лідера, Трамп під час бесіди намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні сина колишнього віце-президента США.

Схожі новини