Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд зачитав Насірову обвинувальний акт за 10 хвилини, який раніше розглядали 2 роки

  • 19.11.2019, 19:12
  • 595

У Вищому антикорупційному суді зачитали обвинувальний акт у справі екскерівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, якому інкримінують незаконне відстрочення сплати податків компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка

Про це повідомляє «Українська правда»; «Центр протидії корупції«

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури читали коротку версію обвинувального акту — 4 сторінки замість 774.

У «ЦПК» зазначають, що прокурори встигли оголосити обвинувачення за 10 хвилин.

Обвинувачені у справі, Насіров та його експідлеглий Володимир Новіков, заявили, що не розуміють, у чому їх звинувачують, та не визнають провину. Водночас, вони підтвердили готовність давати покази у суді.

Обидва фігуранти справи попросили суд роз’яснити суть обвинувачення. Колишній очільник ДФС пояснив, що йому «потрібно чітко розуміти, від чого захищатись».

У свою чергу Новіков сказал, що стосовно нього у обвинувальному акті взагалі немає жодної конкретики: «Якщо були конкретні обвинувачення стосовно Насірова, то стосовно мене… нічого немає».

Однак судді відповіли, що вони мають здійснювати правосуддя, а не роз'яснювати суть обвинувачення. Наводити докази та формулювати звинувачення має прокуратура, і «більше, ніж уже зроблено, суд зробити не може».

Після цього сторони почали оголошувати у суді свої вступні промови.

З початку грудня 2017 року прокуратура на вимогу Насірова читала повну версію обвинувального акту, який нараховує 774 сторінки. У вересні цього року Верховна Рада змінила Кримінально-процесуальний кодекс. Тепер, за законом, прокурор має зачитати лише короткий виклад обвинувального акту.

Схожі новини